همه خودروهای دانگ فنگ در ایران

همه خودروهای دانگ فنگ در ایران

خودروهای دانگ فنگ (Dongfeng) موجود در بازار ایران را بشناسید

علی حسین‌زاده | کاهش ارزش پول ملی و متعاقبا قدرت خرید مردم از یک سو و تحریم‌های گسترده علیه ایران که دسترسی خودروسازان را به قطعات پیشرفته و فناوری‌های نوین بسیار محدود کرده از سوی دیگر منجر به پیشروی گام به گام خودروسازان چینی در صنعت خودروی ایران و تسخیر بازار کشورمان شده است. لازم به یادآوری نیست که اکنون اکثر خودروهای مونتاژی در کشور محصول کشور چینند و خودروهای غیر چینی مونتاژی یا تولیدی نیز با درصد بالایی از قطعات چینی بدست خریدار می‌رسند.

دانگ فنگ

DONGFENG

در بین خودروسازان چینی به نظر دو شرکت چری و دانگ فنگ بهمراه زیرمجموعه‌هایشان بیش از دیگران در بازار ایران نفوذ کرده‌اند؛ گروه دانگ فنگ (DFM) یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های خودروسازی چین محسوب می‌شود که در سال ۱۹۶۹ در ووهان تاسیس شده و چند دهه سابقه‌ی فعالیت صنعتی دارد. این شرکت اکنون مالک برندهای متنوع و سازنده‌ی وسایل نقلیه سبک و سنگین، موتور، گیربکس و قطعات خودرو است.

در این نوشته تصمیم دارم تمام خودروهای دانگ فنگ (Dongfeng) موجود در بازار ایران را به شما معرفی نمایم. دانگ فنگ‌هایی که اکثرا با نام و نشان‌های دیگری در بازار ایران حضور دارند.

خانم‌ها، آقایان، این شما و این دانگ فنگ:

۱- دانگ فنگ H30 کراس از ایران‌خودرو

Dongfeng-H30-cross

Dongfeng H30 cross

گل سرسبد این فهرست را می‌توان محصول مونتاژی ایران خودرو در سال‌های نه چندان دور دانست. نه به خاطر ویژگی‌های خارق‌العاده آن بلکه بدان دلیل که این خودرو جاده را برای ورود دانگ فنگ به بازار ایران صاف کرد. دانگ فنگ H30 کراس زمانی‌که ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان قیمت داشت در کانون توجه مردم قرار گرفت و از‌نظر استهلاک و هزینه نگه‌داری عملکردی نسبتا رضایت‌بخش داشت. این خودرو مجهز به موتور آشنای ۱/۶ لیتری تنفس طبیعی TU5 و گیربکس اتوماتیک ۴ سرعته بود.

۲- دیگنیتی از بهمن موتور

بهمن دیگنیتی

Dignity

در حال حاضر گران‌قیمت‌ترین خودروی دانگ فنگ موجود در بازار ایران محصول پرچمدار گروه بهمن یعنی کراس اوور دیگنیتی است. دیگنیتی در واقع همان دانگ فنگ iX5 است که با دو مدل پرایم (مدل پایه) و پرستیژ (مدل آپشنال) در دو سطح متفاوت فنی توسط بهمن به بازار ایران آمده است. دیگنیتی با موتورهای ۱/۵ و ۲ لیتری توربو و گیربکس‌های سی‌وی‌تی و اتومات ۶ سرعته به بازار عرضه شده است.

۳- لاماری ایما از آرین پارس موتور

Lamari eama

forthing t5 evo | LAMARI EAMA

شرکت آرین پارس در گذشته نمایندگی شرکت‌های دی‌اس و میتسوبیشی را در ایران بر عهده داشت و بنا بر اعلام مسئولانش همچنان نیز تنها نماینده رسمی میتسوبیشی در ایران می‌باشد. در پی تشدید تحریم‌ها و خروج خودروسازان ژاپنی و فرانسوی از بازار ایران، این شرکت اقدام به معرفی برند خود با نام لاماری نمود و اولین محصول این برند نیز لاماری ایما بود. لاماری ایما در واقع همان کراس اوور دانگ فنگ فورتینگ T5 EVO است. لاماری ایما با موتور ۱/۵ لیتری توربو و گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه خیس به بازار ایران آمده است.

۴- فنگون iX7 از کارمانیا

engon-ix7

fengon ix7

کارمانیا بیشتر با پیش‌فروش ناموفق خودروهای بی‌وای‌دی و ماجرای هزاران مشتری شاکی در طرح ثبت نام BYD S7 شناخته می‌شود. این شرکت اخیرا تصمیم گرفته تا خودروی ۷ نفره دانگ فنگ فنگون iX7 را به بازار عرضه کند. خودرویی که به نوعی مدل ۷ نفره و احتمالا دودیفرانسیل دیگنیتی به حساب می‌آید. این خودرو به احتمال زیاد با موتور ۲ لیتری توربو و گیربکس اتوماتیک ۶ سرعته به بازار خواهد آمد.

۵- اف ام سی SX5 از فردا موتور

fmc sx5 plus

fmc sx5 plus

گروه خودروسازی فردا پیش‌ازاین به‌عنوان مونتاژ کننده خودروهای ایران‌خودرو در سمنان فعالیت می‌کرد.  محصول مونتاژی این شرکت به نام فردا SX5 در واقع همان دانگ فنگ SX5 است که نسل دوم آن از سال ۲۰۱۶ به خط تولید راه یافته است. این کراس‌اوور به موتور ۴ سیلندر ۱/۶ لیتری تنفس طبیعی با خروجی ۱۲۳ اسب بخار و یک گیربکس CVT مجهز می‌باشد. اخیرا فردا موتور نسخه ارتقا یافته این خودرو را با نام فردا SX5 پلاس به بازار فرستاده که از یک موتور ۱/۵ لیتری توربو به قدرت ۱۴۷ اسب بخار استفاده می‌کند و برخی آپشن‌های جدید به آن افزوده شده است.

۶- اف ام سی T5 از فردا موتور

fmc t5

fmc t5

شرکت خودروسازی فردا موتور از سال ۱۴۰۰ کراس اوور FMC T5 را به بازار ایران عرضه نمود. این خودرو نیز به مانند لاماری ایما از زیرمجموعه فورتینگ (Forthing) شرکت دانگ‌ فنگ بوده و در واقع دانگ فنگ فورتینگ T5 نام دارد. T5 فردا محصول سال ۲۰۱۸ بازار چین است که با یک موتور ۱/۵ لیتری توربو و گیربکس اتوماتیک ۶ سرعته به بازار عرضه شده است.

۷- ون FMC M4 از فردا موتور

fmc m4

fmc m4

مثل اینکه فردا موتور و دانگ فنگ با هم عقد اخوت بسته‌اند! بنا بر گزارش‌ها فردا موتور ون FMC M4  یا همان دانگ فنگ فنگژینگ (DongFeng Fengxing M4) را در ایران مونتاژ خواهد نمود. فردا FMC M4 با ساختار ۷ صندلی با چهار صندلی جداگانه برای ردیف‌های اول و دوم تولید می‌شود. این خودرو از نظر فنی شباهت زیادی با لاماری ایما دارد و موتور ۱/۵ لیتری توربو آن قدرت ۱۹۵ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۸۵ نیوتن‌متر تولید می‌کند که توسط گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه خیس (Wet) به چرخ‌ها منتقل می‌شود.

۸- ون اینرودز از بهمن موتور

Inroads

Inroads

شرکت بهمن موتور در نمایشگاه خودرو تهران ۱۴۰۱ یک مدل ون چینی را با نام اینرودز برای بازار ایران رونمایی کرد که همان ون دانگ فنگ C35 می‌باشد. بر خلاف ون فردا موتور، محصول بهمن در رده اقتصادی بوده و در دو مدل ون باری و ون مسافربری عرضه می‌شود که هر دو از موتور ۱/۵ لیتری تنفس‌طبیعی با خروجی ۱۰۵ اسب‌بخار و ۱۴۰ نیوتن‌متر گشتاور، نیرو می‌گیرند. این پیشرانه به یک گیربکس پنج سرعته دستی متصل است و نیرو را به چرخ‌های عقب منتقل می‌کند.

۹- پیکاپ ریچ از زامیاد

پیکاپ ریچ

rich

 پس از خداحافظی نیسان پیکاپ از خط تولید شرکت پارس خودرو، سایپا تصمیم گرفت که جای خالی پیکاپ ژاپنی خود را با یک پیکاپ چینی پر کند. محصولی که البته اسم و رسمش چینی بود اما ذاتا با پلتفرم نیسان ناوارا نسل اول (اتاق D22) ساخته شده بود. پیکاپ ریچ، محصول شرکت دانگ فنگ با نام Dongfeng RICH است. این پیکاپ با موتور ۴ سیلندر ۲/۴ لیتری تنفس طبیعی به قدرت ۱۳۲ اسب بخار و گیربکس ۵ سرعته دستی و سیستم انتقال نیروی دو دیفرانسیل به بازار عرضه گشت. شرکت سایپا در آخرین سال‌های تولید ریچ، خط مونتاژ آن را از پارس خودرو به زامیاد منتقل نمود.

۱۰- و...

کشنده Kx480

کشنده KX480

این فهرست را همچنان می‌توان ادامه داد؛ چه بسا تا ابدا! بجز خودروهایی که نام برده شدند کامیون‌های کمپرسی کاوه و کشنده‌های البرز T300 و T375، کشنده‌های KX480 و KX520 و کامیون باری KR285 همگی از سایپا دیزل محصول دانگ فنگ هستند. بعلاوه طی سالیان گذشته خودروهای دیگری از دانگ فنگ از سوی خودروسازان کشور به بازار عرضه شده‌اند که به دلیل فروش انگشت شمار در این فهرست به تفصیل معرفی نشدند. خودروهایی نظیر کراس اوور اف‌ام‌سی SX6 محصول فردا موتور و سدان S30 از ایران‌خودرو از این دسته هستند. بعلاوه، برخی از خودروهای جدید عرضه شده در کشور نیز گرچه به سایر خودروسازان چینی منتسب هستند اما بررسی‌ها نشان داده که با نام و آرم دانگ فنگ نیز در برخی بازارها عرضه شده‌اند؛ خودروهایی نظیر پیکاپ کلوت از مکث موتور و اس‌یو‌وی دایون Y5 از شرکت صنایع خودروسازی ایلیا از این نوعند.

آئولوس شوئن از دانگ‌فنگ

برنامه ایران خودرو برای واردات دانگ فنگ آئولوس یی شوئن مکس

امیدوارم این نوشته بخشی از زوایای تاریک صنعت خودرو کشور را برای شما خواننده محترم روشن کرده باشد. و درخواست دارم اگر فکر می‌کنید در این فهرست محصولی از قلم افتاده آن را در بخش نظرات اعلام نمایید.

نویسنده: علی حسین‌زاده

منبع: پدال

سایر مطالب:

۱ ۰ ۰ دیدگاه

دیدگاه‌ها

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است.
کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
تجدید کد امنیتی

وبلاگ تخصصی لاماری | LAMARI WEBLOG

وبلاگی برای انتشار اطلاعات و اخبار مربوط به خودروهای لاماری (LAMARI) محصول شرکت آرین پارس موتور

رفع مسئولیت:
اطلاعات ارائه شده در این وبلاگ با توجه و دقت فراوان جمع‌آوری و ارائه می‌گردد اما با اینحال تمام مسئولیت و ریسک استفاده از آنها بر عهده خواننده خواهد بود و نویسندگان این وبلاگ هیچگونه مسئولیتی در قبال عواقب استفاده از آن و هرگونه مشکلی بعدی را بر عهده نمی‌گیرند.
این وبلاگ ارتباطی با شرکت آرین پارس موتور ندارد.

آخرین مطلب
پربیننده ترین مطالب
آخرین نظرات
پیوندها
بایگانی